LounaLab on osa SYNLABin laboratoriopalveluja ja Lounan palvelut ovat siirtyneet SYNLABin verkkosivulle.

Aikaisemmin ostetut palvelut ja kaikki tulokset ovat turvallisesti saatavilla tällä sivustolla 20.8.2024 saakka. Sen jälkeen kaikki vanhat tulokset löytyvät SYNLABin uudesta verkkoasiointipalvelusta. SYNLAB

Janne Puhakka seuraa hyvinvointiaan LOUNA Labin laboratoriotestien avulla

16. marraskuuta 20215 min.

Kirjoittaja: LOUNA Lab

Oman hyvinvoinnin seuranta kannattaa mieluummin aloittaa liian ajoissa kuin liian myöhään.

”Oma hyvinvointi on ollut mulle aina todella tärkeä juttu, ja olen tosi kiinnostunut kaikista niistä tekijöistä, jotka siihen vaikuttaa. Vaikka olenkin nuori, niin halusin aloittaa omien veriarvojen seurannan jo hyvissä ajoin. Laboratoriotuloksissahan useimmiten muutokset ovat tärkein tekijä, jota seurataan”, Janne kertoo.

”Kävin LOUNA Labilla otattamassa Mieskuntoarvot -laboratoriopaketin, jolla mitataan erityisesti miehen kehon hyvinvointiin liittyviä veriarvoja. Tämän laboratoripaketin tuloksista löytyy täydellisen verenkuvan lisäksi miehen näkökulmasta tärkeät testosteroni- ja PSA-arvot. PSAhan tarkoittaa siis prostataspesifistä antigeeniä, ja sitä erittyy ainoastaan eturauhasesta. Sen tasot nousevat tyypillisesti eturauhassyövän yhteydessä”, Janne kuvailee.

”Lisäksi tuloksista selviää pitkä lista yleisesti hyvinvointiin liittyviä arvoja. Niiden avulla voidaan seurata tärkeiden elinten kuten munuaisten, maksan ja kilpirauhasen toimintaa, sekä sydämen ja verisuonitautien riskitasoa kolesteroliarvoilla. Näytteistä mitataan myös tulehdusarvo. Mielestäni todella kohtuullisella hinnalla saa siis valtavan kattavan katsauksen oman kehon vointiin!” Janne sanoo.

”Ajanvaraus ja itse käynti LOUNAlla sujuivat todella nopeasti ja helposti - vapaita aikoja löytyi jo heti seuraaville päiville ja maksun sai hoitaa kätevästi etukäteen aikaa varatessa. Itse näytteenottokin sujui todella nopeasti, istuin toimenpidehuoneessa ehkä viitisen minuuttia ja homma oli jo ohi. Kaiken huippuna sain tulokset jo saman päivän aikana!”, Janne kertoo.

author

LOUNA Lab